Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2017 15:21 - Излишното тегло по У Цин Чжун
Автор: talasin Категория: Други   
Прочетен: 2351 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Подтикът да представя, на български език, тази част от споменатата книга на известния на световната общественост китайски професор У Цин Чжун, се появи след един продължил повече от 5 ч. престой в приемното фоайе на една болница – чаках мой близък, на когото правеха обстоен и продължителен преглед. Пред очите ми преминаха много хора и ме порази колко много от тях, особено от нежния пол в по-млада възраст, имаха значителни отклонения от нормалното за ръста и възрастта си тегло. По всичко личеше, че те бяха предприели всичко възможно необходимо да се прикрива това им състояние, но както хубавият кон и под съдрания чул си личи, така и при тях под „чуловете“ им личеше затлъстяването им. В интерес на обективността и при мъжкият пол се открояваха подобни случаи, но в очебийно по-малко на брой персони. Последният щрих за този подтик стана представената, преди послеслова ми, кратка бележка от страницата на КРОСС.

Не се заблуждавам, че това е единствената панацея за спасяване от тази, да я наречем, напаст, може да има и други ефективни методи, но за тази „аптеката“ с лекарствата и лекарския кабинет са по всяко време и съвсем безплатно в ръцете на всеки един човек и от двата пола, който има желанието да се отърве от безполезните си тлъстини, а заедно с това и от болестите, до които те неминуемо водят. Е, от желаещият човек, тряба да се положат и усилия за да се запознае с текста и да го осмисли, за използването му в ежедневието си, както и да отделя време за прилагането му в свободното си от други задължения време. Всичко е в ръцете на желаещият, а за малките деца – в тези на родителите му.

Основните  телесни тъкани на организма са клетките. Всяка клетка е способна самостоятелно да поглъща хранителните вещества и да се освобождава от отпадъците след отделянето им. Така отделени от клетката, те попадат в кръвотока и по капилярите постъпват във вените, после минават през филтрите на черния дроб, бъбреците и се отделят от организма. Ако само в едно от звената на тази верига настъпи някаква пречка и отпадъците не може да напуснат организма по обичайният ред, те остават в междуклетъчното пространство. Отначало, когато количеството им е незначително, те се задържат в течните среди на организма. Но колкото повече стават, толкова теглото и размерите на тялото стават по-големи. Частиците от отпадъка все още са в течна форма, но с увеличаването на обема им, те преминават в твърда и здрава материя, а на някои от хората дори им се струва, че стават по-здрави.

Но, за подробности на >
https://www.academia.edu/31842825/%D0%98%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%BE_%D0%BF%D0%BE_%D0%A3_%D0%A6%D0%B8%D0%BD_%D0%A7%D0%B6%D1%83%D0%BD




Гласувай:
2



1. talasin - До скоро, в общественото съзнание, ...
15.03.2017 14:00
До скоро, в общественото съзнание, теорията за меридианите/каналите с активни точки от традиционната китайска медицина, се приемаше като нещо от фантазиите, от рода, "говорят за меридиани/канали с точки, но няма никакви материани доказателства за това". До скоро, да, но след като бяха издирени, намерени,представени и показани подобаващи материални доказателства за съществуването им, критиците млъкнаха и оглушаха! Оказа се, че при въздействието на тези точки по човешкото тяло, в съответните времеви интервали, според предписаното от специалистите, в мястото им по човешкото тяло се концентрират, за надкостни места, по появата на значително превишаване от 40 до 200 пъти повече от нормалното за концентрациите на седем химични елемента: калций, фосфор, калий, желязо, цинк, манган и хром (Ca, P, K, Fe, Zn, Mn, Cr), което обяснява регистрацията на такива електрически свойства на тези области, с площ от 5-8 кв. мм, които ги отличават от всички околни части на човешкото тяло. Много по-озадачаващо от всичко това е, че тези места с точки по човешкото тяло, са били известни по нашите земи (по намерени и датирани артефакти в Пловдивско) поне 10 века преди да станат известни на китайците. Последното обяснява, защо в тяхната най-древна книга, по този въпрос, пише, че те са ги научили от "свръхмъдрите хора"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: talasin
Категория: История
Прочетен: 421352
Постинги: 161
Коментари: 154
Гласове: 268
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930