Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2012 11:08 - КАК САМИ ДА СИ ПОМОГНЕМ, КОГАТО СЕ ПОЧУВСТВАМЕ УМОРЕНИ
Автор: talasin Категория: Рецепти   
Прочетен: 3875 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 09.10.2012 09:54


КАК БЪРЗО ДА ПРЕОДОЛЕЕМ УМОРАТА

На всеки се случва след някаква дейност или просто така да се почувства уморен – отпаднал, със забавени рефлекси и понижени жизнени функции. Понякога това се случва и след като човек се събуди от сън (но за последната ситуация – друг текст). За причините няма да се коментира, те за различните хора са различни. За употребата на лекарствени средства – също, то също е строго индивидуално. В такива случаи всеки си е изработил някаква процедура за възстановяване. Обикновено почивка, сън, "енергийни" чудеса, които се предлагат по рекламите, лекарства и т.н. Проблемът става по-значим, ако по една или друга причина, тези процедури не може да се осъществят. Тогава за човек остава само да вика "неволята" за помощ. Не е много сигурно дали тя ще се появи и да помогне, но има един проверен начин човек сам, само с ръцете си, да направи необходимото и достатъчното да преодолее умората и то още в момента, когато човек почувства споменатите по-горе най-общи симптоми. Разгледайте внимателно рисунката, която е след този текст. 

 


Първо в ляво виждате глава на човек в профил и една червена точка над ухото му. Със стрелка е посочено името й – “сюан ли“- то е китайско и на български означава – по едни преводи “висящата къдрица”, а по други “свободния край”, “правата стойка”, “разхлабения баланс (или равновесие)” и т.н., който както е възприел съответния китайски йероглиф (това се отнася и за другите споменати китайски имена). По-важно е да разберете как и къде сами да я намерите. А ако не успеете от първи път, потърсете помощ на http://www.eledia.ru/publ/27-1-0-532, за съжаление текстът е на руски език, а видеоклипът – на английски. За който няма тази възможност, намирането на местоположението й става по следния начин: първо от средата между двете вежди, над носа, прекарвате мислена хоризонтална линия към тилната част на главата и ще установите, че тя стига до изпъкналата задна част на черепа; второ от мястото, където обичката на ухото се свързва с лицето към долната челюст, мислено прекарайте вертикална линия. Където двете линии се пресекат, там е мястото на тази точка. Като опипвате с нокътната част и възглавничката на показалеца си мястото й с лек натиск, би трябвало да усещате нещо като убождане от кабарче или болезненост. Точката от дясно има двойник от ляво. За целите на преодоляване на умората започвате с масажиране на двете места на сюан ли, което да продължи около половин до една минута.

      Следващата червена точка, която виждате на външната задна част на подбедреницата на десния крак се нарича “ян фу” (фу ян). Името й също е китайско и означава “ян на костта на крака” (ян - така ,по китайски, се нарича едната от енергиите на организма ни, която тръгва от главата ни към крайниците, к,м.), а има и други, но няма да ги споменаваме. Точката е известна и като едно от осемте съсредоточия – съсредоточието на костите. С една дума въздействието върху нея стимулира нормалното състояние на всички кости на организма ни. Точката се намира лесно, като седнете с леко сгънати колене и  поставите четирите си пръста от задната част на средата на кокълчето, така че когато малкият пръст е с долната част на нокътя на указаното място, точката се намира на мястото над първата прегъвка на показалеца успоредно на линията на ахилесовото сухожилие, но към костта. Има и друг начин за намирането й - премерете ширината на палеца си в областта на прегъвката след нокътя и с три такива ширини (вместо с четирите пръста) ще постигнете същия резултат. Опипвайте по същия начин и отново ще усетите споменатите убождане или болезненост. Точката също има двойник на левия крак. Масажирайте едновременно и двете места със същата продължителност.
   На десния крак от вътрешната страна на подбедреницата виждате две сини точки, едната малко пред и под кокълчето “чжоу хай”, а другата “фу лю” зад и над него към ахилесовото сухожилие, но не на него, а до костта.  Те също са симетрични, има ги и на двата крака.
   Името на първата “чжоу хай” е китайско и означава “отразяваща морето”, а има и други като “морския блясък”, “голямата чаша” и т.н. Нейното местоположение е точно под най-долната част на кокълчето в една вдлъбнатинка малко към пръстите на крака.  Опипването и споменатите признаци за местоположението й са същите като на описаните преди нея точки. Масажирайте и двете места (на левия и десния крак) в седнало положение пак около половин до минута време.
   Името на втората “фу лю” е китайско и означава “отново връщащото се стремително течение”, а има и други като “задния поток”, “повтарящата се грешка” и т.н. Нейното местоположение е на вътрешната задна част на подбедреницата на две ширини на палеца над задната част на вътрешното кокълче. Опипване, усещания и масажиране на двете места (левия и десния крак) в седнало положение както при споменатите по-горе точки.

Не успеете ли да се ориентирате, ползвайте възможностите на споменатия сайт http://www.eledia.ru/publ/23-1-0-496, http://www.eledia.ru/publ/24-1-0-40, http://www.eledia.ru/publ/24-1-0-165

.

А ако сте стигнали до края на този текст и сте изпълнили операциите от процедурата, това отнема не повече от 4-5-6 минути,  остава да се почувствате значително по-бодър/бодра и освежен/освежена. Ако е така и това се повтаря всеки път при прилагането й, не остава друго освен да я споделяте с близки и приятели.

 

 








Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: talasin
Категория: История
Прочетен: 418773
Постинги: 161
Коментари: 154
Гласове: 268
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031