Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2019 12:03 - ЗА АГОП ШПИОНИНА, ИНСПЕКТОР ДЮДЮ И ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ
Автор: dimganev Категория: Политика   
Прочетен: 810 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 14.09.2019 09:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Да обвиниш един маргинален русофил в шпионаж не се изисква кой знае колко акъл. Със сигурност въпросните „русофили” сънуват България отново като 16-та република на СССР, пардон на Руската федерация, и руска телевизия в петък. Няма лошо, в България руски квартали колкото щеш, руски училища също, а по кабеларките – руски телевизии – бол. Е, намират се руски маргинали с парички които им навиват фитила че могат да обърнат резбата на България. И нашите агоповци наляво и надясно разправят как ще стане тая работа.
В България руски шпиони сигурно има, макар че какво ли има за шпиониране в една държава в която повече от половината политическа клика е на руска каишка, почти цялата енергетика и немалка част от промишлеността е руска, а топките на правосъдието са в ръцете на проруски олигарси.
Вярно че населението, макар да не е русофобски настроено, предпочита западния живот, но… кой го пита населението! И като наближат избори трябва да му се разиграят няколко сценки за да види и то че държавата върви в правия европейски път.

Ако следваме формалната логика трябва да си отговорим най-малко на три въпроса:

„1. Защо точно тези са шпионите?”, „2. Защо точно сега ги разкриха?” и „3. Кой има полза от това?”

1. Факторите, чрез които Русия влияе на политиката на България са много – като се почне от енергетиката (нефт, газ, атомно гориво), промишленост и търговия (5.4 млрд  търговски дефицит), обещания за големи инфраструктурни проекти, ВТБ и нейните машинации с български активи, проруските общества и партии (Атака, БСП, Воля и др.), голяма част от олигархията и др.
Не на последно място е уклончивото стигащо до страхливост и угодничество поведение на уж про-западното правителство на Б. Борисов. Никой не иска от Борисов да води открита антируска политика, но не случайно на България се гледа като на троянски кон на Русия в ЕС и същата не се допуска до Шенген и Еврозоната. Налице е и известно изолиране на нашите военни и служби за сигурност от плановете на НАТО и службите на ЕС, поради опасения за изтичане на информация към Русия.
Ето тук вече се намесват нашите Дюдюковци. Макар че за панегриците на т.нар. „русофили” се знае от десетина години сега се вадят някои от тях и „Ето го Батко!...", разбирай "Какви големи атлантици сме!”. Няма да се учудя ако излязат доказателства и за връзки с Цв.Василев, Майкъл Чьорни, Земунския клан, Ислямска държава и който още ви дойде на ум, нашите Дюдюковци са кадърни момчета.
И тъй като и Решетников и Малофеев не са кой-знае какви фактори в руската политика същите лесно могат да бъдат ударени през пръстите и РБ да се отчете пред ЕС че гони руските шпиони. Не случайно руснаците почти не реагираха.
Ще запитате: Ами Корни и сие, Доган и сие, Сидеровци, Златевци, Велчевци, Манчевци и пр. и пр. Що не вземем тях да разследваме?! Гебрев почти го отровиха, никой не си мръдна пръста, Първанов подписа „Големия шлем” изцяло в полза на Русия – той какъв е – шпионин или направо предател на българските интереси?! Да, ама не: Нашенските чайки се прегръщат топло с руския Ю.Чайка и въобще не им стиска от кумова срама да обвинят поне един истински проруски политически или икономически диверсант.

2. Защо сега и точно на 9 септември се раздуха пушилката. Вероятно тук има няколко причини:
Първо, руснаците станаха много нагли и взеха да се държат с България като със задунайска губерния – назидания, изложби, размахване на пръсти и пр. То не че не сме, но нали божкем сме членове на ЕС и НАТО – трябваше някак си да си умием очите за да искаме парички от новата комисия.
Второ, трябваше да се натрие носа на баш-русофилите от БСП – видите ли „на вашия празник арестувахме шпионите на вашите „освободители” от фашизма”.
И трето – идват избори. Очевидно се разчиташе че цялото русофилско паство ще скокне да защитава шпионите и тогава може да се каже на избирателите „Ето ги – истинските продажници на България, ако не искате да станем втори Крим, гласувайте за правилната партия!”

3. Дотук почти отговорихме на третия въпрос но нека изброим бенефициентите:

а) Б.Борисов и правителство – че воюват за европейската кауза и не са троянски кон на Русия;
б) Бъдещият, неизбран все още Главен прокурор  който трупа актив за пред народа и света;
в) Партия ГЕРБ, която ще ни избави от руската зависимост;
г) Специализираната прокуратура и ДАНС които ще оправдаят съществуването си и парите които гълтат от държавната хазна;
д) Телевизиите и журналистите, за които всеки скандал е храна и рекламно време;
е) Народът, който ще заобича още по силно Европейския съюз и промоциите в Кауфланд, и ще избере правилната партия на предстоящите избори.

Е, за последното не съм много сигурен, но възможно е - особено ако по-рядко наднича в портфейла си.



Тагове:   агоп шпионина,


Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimganev
Категория: Поезия
Прочетен: 316191
Постинги: 166
Коментари: 210
Гласове: 1074
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031